Чим повинен бути оснащений бензовоз за правилами ДОПНВ
08
Листопада
2019
Чим повинен бути оснащений бензовоз за правилами ДОПНВ

Міжнародні правила перевезення небезпечних вантажів

З огляду на те, що Україна підписала угоду про асоціацію з ЄС, Кабінет Міністрів країни доручив адаптувати всі норми і вимоги, що застосовуються до сфери транспортування небезпечних вантажів, до європейських норм, де беззаперечно і в повній мірі, застосовуються правила "Дорожніх перевезень небезпечних вантажів" (ДОПНВ ). З 1 січня 2018 року всі транспортні засоби, що перевозять небезпечні вантажі і які, при цьому, не відповідають правилам ДОПНВ, переміщатися по території України з даними вантажем, заборонено.

Згідно з правилами Дорожніх перевезень небезпечних вантажів, цистерни, цільове призначення яких є перевезення небезпечних, легкозаймистих вантажів, зобов'язані проходити процедуру стосовно затвердження типу дорожніх перевезень. Згідно цього заходу, проводитися перевірка на відповідність цистерни положенням і вимогам ДОПНВ. І після успішно пройденої перевірки, видається свідоцтво, в якому вказується номер, офіційного затвердження типу.

Той, хто є власником цистерни або той, кому довірено управління нею, зобов'язаний зберігати і надавати даний документ, на вимогу компетентних органів, протягом всього терміну експлуатації цистерни і навіть після певного відрізка часу, вже після зняття цистерни з експлуатації.

Зверніть увагу на те, що дані вимоги є абсолютно обґрунтованими тому, що офіційний номер затвердженого типу цистерни, повинен бути вказаний в графі "Свідоцтва про допущення транспортних засобів до перевезення деяких небезпечних вантажів", якщо це свідоцтво оформляється на цистерну.

Так ось, оснащення спеціального обладнання згідно ДОПНВ, проводиться певному порядку. Власник спецтехніки, яка призначена для перевезення небезпечних вантажів, повинен виконувати підготовку транспортного засобу, відповідно до інструкції.

Оснащення бензовоза згідно вимог ДОПНВ

Устаткування цистерни бензовоза у відповідності зі стандартами дорожнього перевезення небезпечних вантажів, описані в главі 8.1. Список включає включає в себе:

  • Порошкові вогнегасники (загальною масою до 12 кг - розраховується виходячи з максимальної допустимої маси цистерни бензовозу);
  • Упори (мінімальна кількість - 2 шт. Повинні відповідати розміру коліс і загальній масі транспортного засобу з напівпричепом);
  • Вільно розташовані попереджувальні знаки (мінімальна кількість - 2 шт);

А також, в цей список входять:

  • Спеціальний збірний контейнер;
  • Дренажна пастка;
  • Лопата;
  • Рідина для промивання очей;
  • Захисні окуляри;
  • Пара захисних рукавичок від хімічного впливу,;
  • ліхтарик;
  • аварійний жилет зі світловідбивачами.

Щоб уникнути невиправних ситуацій в дорозі, варто завчасно, до початку експлуатації бензовоза, ознайомитися з даними списком і укомплектувати транспортний засіб всім вище зазначеним. Це збереже як вас, так й інших учасників руху.

Комплектація обладнанням, згідно з нормами і вимогами ДОПНВ - це в першу чергу безпека! Завжди пам'ятайте про це і забувайте, що дорога помилок не прощає.

Залишилися питання?
Залиште свої дані та наш менеджер зв'яжеться з Вами протягом 10 хвилин