Комплектація та технічні особливості бензовозів
19
Січня
2022
Комплектація та технічні особливості бензовозів

Бензовоз є транспортним засобом, що використовується для перевезення нафтопродуктів. Вказана техніка забезпечена високоефективними системами безпеки проти загоряння. Крім того, ємність для палива міцно кріпиться до кабіни автомобіля для мінімізації збитків при аваріях.

Область застосування бензовозів

Основним призначенням бензовозів є перевезення нафтового палива великі відстані. Для забезпечення безпеки таких перевезень цистерни машин виготовляються зі сталі або алюмінію. Останній матеріал використовується найчастіше, оскільки гарантує відсутність домішок в продукті, що перевозиться, а також зменшує загальну вагу автомобіля.

Бензовози найчастіше застосовують у таких галузях:

  • нафтова промисловість;
  • виготовлення дизельного палива та гасу;
  • будівництво (перевезення пального);
  • доставка мазуту та масел.


Автомобільні цистерни застосовують не тільки для транспортування ПММ, але і заправки інших машин пальним. Подібний метод поповнення палива підходить для автомобілів та всіляких спеціальних машин.

Бензовоз це універсальний засіб перевезення паливних матеріалів. Його конструкція включає жовтий проблисковий сигнал, необхідний, щоб позначити на дорозі транспортний засіб, який перевозить легкозаймистий вантаж.

Види бензовозів

Виробники пропонують різне обладнання, яке відрізняється способом функціонування та суміщення з основним автомобілем:

  • Автоцистерна - є бензовозом з ємністю для палива, змонтованої на шасі.
  • Автомобільний заправник паливом – цистерна, оснащена пристроєм перекачування.
  • Цистерна-напівпричіп – перевізник палива з цистерною, додатково оснащеною підкатною системою та шворнем. Застосовується в автопоїзді, обладнаному сідельним тягачем.
  • Цистерна-причіп – машина для транспортування палива із цистерною на автономному шасі або причепі.

Вибір конструкції залежить від призначення транспорту та специфіки його застосування. Головне – підібрати безпечний та економічний варіант бензовозу з жорстким кріпленням вантажної ємності та водійської кабіни. Така машина дасть можливість без побоювань користуватися дорогами з найінтенсивнішим рухом.

Основні частини бензовозу

Бензовоз зазвичай оснащений причепом або напівпричепом, які можуть бути використані для транспортування різних видів палива. Щоб убезпечити перевезення, такі автомобілі обладнані важливими пристроями.

1) Сідельно-зчіпне обладнання
Конструкція включає сідло тягача або сідельно-зчіпний механізм. Він складається з сегментів кріплення та опорної плити. Обладнання відповідає за передачу навантаження зі збільшенням та зменшенням швидкості транспортного засобу, а також при зміні напрямку руху вантажівки. Елемент може мати одне або два захоплення. Опорна плита буває литою або звареною. Деталі кріплення відповідають за міцну фіксацію зчіпки на осі тягача.

2) Корпус
Зроблений з міцного матеріалу, що має абсолютну герметичність і конструктивну стійкість. Оснащений обладнанням для боротьби з вогнем, заземлюючою системою та пристроями захисту від пожежі.

3) Цистерна
Виготовлена ​​із міцного матеріалу. Обладнана пристроєм вимірювання кількості пального, дихальним затвором, що зменшує надмірний тиск. З'єднана зі зливальними трубами, які мають швидкопрацюючі засувки та відстійники із відділенням води.


4) Донні засувки
Пристосування розміщені в нижній частині паливної ємності. Майже завжди перебувають у закритому стані, щоб не зіпсувати бензиновий трубопровід. За відсутності таких пристроїв можливі витоку пального.


5) Вогнегасники та пісочні резервуари
Ліквідація пожежі можлива завдяки надійно працюючим вогнегасникам, стан яких постійно контролюється. Пісок потрібен для присипки перегрітого палива у разі його протікання.

На бензовози ставлять двигуни третього класу екологічної безпеки. Також монтується вихлопний патрубок. Його роблять праворуч від кабіни або передньої частини машини. Додатково деталь обладнується іскрогасником додаткового захисту.

Характеристики бензовозів

Виробники пропонують модифікації машин із перевезення палива з різними технічними даними. Автомобілі можна використовувати не лише для доставки, та й короткострокового зберігання паливних вантажів.

Дозування та кут роздачі суттєво збільшують потенціал автомобіля.

Бензовози мають такі технічні характеристики:

  • витрати пального - від 25 до 28 л на 100 кілометрів;
  • гранична швидкість – майже 85 км/год;
  • місткість – близько 8 тонн;
  • привід: 4х2;
  • потужність двигуна - від 180 до 243 л. с.;
  • трансмісія – механічна;
  • обсяг ємності для транспортування вантажу – від 4200 до 11000 л;
  • люк, коробки з інструментом, тахограф.


Особлива конфігурація внутрішньої частини цистерни забезпечує стабільну температуру, завдяки чому виключається ймовірність запалення продукту, що перевозиться. Також практично неможливий його витік.

Компанія "CARGOVIS" пропонує придбати бензовоз на найвигідніших умовах. Наші послуги включають забезпечення вашого підприємства сучасною високоефективною технікою. Для питань та консультацій зв'яжіться з нашими спеціалістами за телефоном (044) 333-43-32.

Залишилися питання?
Залиште свої дані та наш менеджер зв'яжеться з Вами протягом 10 хвилин